FORFATTERFOREDRAG: "skriv din livsfortælling (i tide)"

Et foredrag med udgangspunkt i bogen "Skriv din livsfortælling - hvorfor og hvordan"

Bestil et vedkommende forfatterforedrag der kan inspirere tilhørerne og skabe en meningsfuld oplevelse i jeres kulturinstitution eller forening. Målgruppen for foredraget er alle, der føler lysten til at begynde at nedskrive deres livshistorie. Det kan være i kirker, seniorgrupper, foreninger, biblioteker og i forskellige netværksgrupper. Jeg har tidligere holdt dette foredrag siden 2018 med stor succes.Vi bærer alle en fascinerende livshistorie med os, der fortjener at blive nedskrevet. Det kræver ikke berømmelse eller rigdom at retfærdiggøre dette. Dog, når vi kun overleverer vores livshistorier mundtligt, lever de kun, så længe der er nogen til at videregive dem. Når vi tager beslutningen om at sætte ord på vores livshistorier og skrive dem ned, bliver de udødelige og kan berige kommende generationer i vores familier og slægter. Min opfordring til dig er derfor klar: Start med at nedskrive din livshistorie!


Ordene, der hjælper os med at huske, elske og forstå


Bogen "Skriv din livsfortælling - hvorfor og hvordan" er nøglen til at udforske læserens dyrebare erindringer og dele dem. Den inspirerer læseren til at begynde denne bemærkelsesværdige proces ved først at forklare, hvorfor det er så vigtigt at nedskrive sin livshistorie. Derefter guider den læseren praktisk gennem skriveprocessen med trin-for-trin vejledninger. Bogen inkluderer også spørgeguides og inspirerende eksempler på kortere livsfortællinger for at hjælpe læseren med at komme i gang med at skrive sin egen historie. Dette er ikke bare en bog; det er din personlige mentor på vejen til at skabe et personligt mesterværk, der vil berige dit liv og din families arv for altid.


Med foredraget "Skriv din livsfortælling" vil jeg give dig en forståelse af, hvorfor det er så vigtigt at få din livshistorie ned på papir, og hvordan det kan berige både dig selv og din familie. Jeg deler råd og idéer om, hvordan du kan komme i gang med denne skriveproces, så det ikke virker som en uoverkommelig opgave. Herudover vil jeg også præsentere muligheden for at inddrage familiemedlemmer eller andre hjælpere i projektet, så det kan blive et fælles arbejde, hvis du ønsker det. Jeg viser dig også flere forskellige eksempler på smukt trykte bøger med personlige livsfortællinger, som jeg på den ene eller anden måde har hjulpet folk med at skrive. Måske får du selv lyst til at lægge sådan en fin trykt udgave af din fortælling under juletræet til din familie.

Fokus og udbytte af foredraget:

Betydningen af livsfortællinger: Hvorfor de er vigtige for at forbinde generationer og finde vores rødder?

Forberedelse: Praktiske råd til at mentalt og praktisk at forberede dig til at skrive din livsfortælling.

Skriveprocessen: Konkrete skriveråd og teknikker for at komme i gang.

Minder og Ressourcer: Metoder til at fange livsøjeblikke og bruge materialer som fotos, breve og dagbøger.

Fortællekunst: Hvordan gøre din historie levende og håndtere skriveblokeringer? Inddragelse: Fordele og overvejelser ved at inddrage familiemedlemmer eller andre i processen.

Redigering: Hvordan mestre din indre kritiker og bør du få hjælp til redigering?

Deling: Hvad gør du med din fortælling, når den er færdig? Hvor kan du få den trykt eller endda udgivet, og hvordan deler du den med dem, der betyder mest for dig?


Dette foredrag vil give dig de nødvendige værktøjer og inspiration til at begynde din egen livsfortælling og dele den på en meningsfuld måde.

Format:

Foredraget leveres inddragende og livfuldt med masser af anekdoter og eksempler fra erindringer, andre har fortalt eller skrevet.

Fordele:

  • Når deltagerne går derfra, vil de forhåbentlig føle sig opmuntrede og rustede til at starte på skriveprocessen eller fortsætte med den, og de vil føle, at de skaber et meningsfuldt projekt, der vil gøre en forskel for kommende generationer, og som de kan være stolte over.

Varighed:

Foredraget varer ca. 90 minutter, (ekskl. en pause midtvejs), hvilket giver rigelig tid til spørgsmål, diskussioner og interaktioner med forfatteren. Anden tilrettelæggelse som fx workshop eller 'fortællecafe' kan aftales.


Unna Hvid

Email: unnahvid@gmail.com

Tlf.: 28833115


Pris for foredraget er kr. 5.000 alt inklusive, og jeg kommer i hele landet.