FORFATTERFOREDRAG: "TAVSHEDENS BØRN"

Et foredrag med udgangspunkt i "Tavshedens børn" – en historisk roman om traumer, tabuer og familiehemmeligheder gennem generationer.Bestil et vedkommende forfatterforedrag rettet mod voksne i alle aldre med interesse for kultur og mennesker. Foredraget dykker ned i Unna Hvids roman, Tavshedens Børn og levendegør romanens temaer, karakterer og de autentiske kilder, der inspirerede den.

Tavshedens Børn er en gribende fortælling om to unge modstandsfolk, Ruth og hendes ven Frank under Besættelsen. Romanen udforsker den dybe indvirkning af krigsoplevelser på fire generationer af kvinder og kaster lys over den varige arv fra traumer, vægten af langvarige tabuer og mysterierne om familiehemmeligheder, der vedvarer på tværs af generationer.

Vigtige fokuspunkter i foredraget:

1. Historiens resonans: Om den historiske baggrund, Besættelsestiden som former karakterernes liv og påvirker deres beslutninger og giver tilhørerne et anderledes perspektiv på historiske begivenheder.

2. Mød karaktererne: Om Ruth, Frank og de fire generationer af kvinder i historien - deres individuelle kampe og indbyrdes forbundethed i romanen.

3. Nedarvede traumer: Om hvordan karaktererne i romanen håndterer deres tidligere traumer, og hvordan disse oplevelser påvirker deres forhold og valg med relaterbare eksempler. Om skildringen af traumer i romanen, og hvordan de overføres gennem generationer.

4. Tabuer og familiehemmeligheder: Et dybt dyk ned i tabuer og familiehemmeligheder, der tjener som drivkraft bag fortællingen, afslører det indviklede net af følelser og beslutninger og inviterer tilhørerne til at reflektere over deres egne familiehistorier.

5. Romanens tilblivelse: Om, hvordan forfatteren, Unna Hvid fik ideen til historien efter at have set en efterlysning i Ugeavisen af pårørende til en afdød kvinde, hvorefter hun skabte romanen baseret på virkelige kilder. Herunder kilder fra forfatterens egen familie, hvilket gør foredraget til en engagerende oplevelse, som du kan spejle dig selv og din egen familie i.

Format:

Foredraget leveres engagerende og livfuldt med korte genfortællinger og oplæsninger fra Tavshedens Børn og personlige anekdoter fra forfatteren, Unna Hvid, som tidligere har undervist i 20 år og er en levende og inddragende fortæller.

Fordele:

  • Engagerer og beriger læseoplevelsen af Tavshedens Børn, men det er ikke nødvendigt at læse bogen for at få fuldt udbytte af foredraget.
  • Fremmer meningsfulde samtaler om romanens temaer, opmuntrer til refleksion over personlige oplevelser og familiehistorier.
  • Giver nogle tilhørerne lyst til at skrive egen livsfortælling for at åbne op overfor børn og børnebørn om forudsætningerne for det liv, de selv har levet.

Varighed:

Foredraget varer ca. 90 minutter, (ekskl. en pause midtvejs), hvilket giver rigelig tid til spørgsmål, diskussioner og interaktioner med forfatteren. Anden tilrettelæggelse kan aftales.


Tavshedens Børn er en fortælling, som rører hjertet med temaer, der vækker til eftertanke og samtale, også generationer imellem. Kontakt mig, og vi finder et tidspunkt, hvor jeg kan holde foredraget hos jer.

Unna Hvid

Email: unnahvid@gmail.com

Tlf.: 28833115


Pris for foredraget er kr. 5.000 alt inklusive, og jeg kommer i hele landet.


Finansieringsmulighed: Jeg gør opmærksom på din mulighed for at søge om tilskud hos Statens Kunstfond til forfattermøder – her kan du ansøge om at få dækket et honorar til forfatteren på 6.000 kr. Det er ganske ukompliceret. Det foregår på den måde, at du laver en aftale om foredrag med mig og derefter ansøger Kunstfonden. Foredraget må ikke være afholdt før ansøgningsfristen. Forfatteren kan ikke selv ansøge, det kan kun arrangøren.