Nyt Samarbejde med askovfondens socialpsykiatri (ASPA)

Finansieret af et legat fra Fonden Ensomme Gamles VærnSom noget nyt har jeg, i året der er ved at være gået, etableret et samarbejde med AskovFondens Socialpsykiatri (ASPA) om at skrive livsfortællinger for nogle af deres brugere. I den forbindelse har vi sammen søgt og modtaget et legat fra Fonden Ensomme Gamles Værn, som skal dække mit honorar i forbindelse med arbejdet med livsfortællingerne. Det er både jeg og min samarbejdspartner i ASPA, Kristina Bodenhoff taknemlige for.


ASPA støtter mennesker med psykiske sårbarheder. Gennem meningsfulde fællesskaber støtter de mennesker til at komme ud af isolation, ensomhed og psykisk mistrivsel, altid ud fra den enkeltes ønsker og behov. ASPA er et dag- og aftentilbud, der har åbent 365 dage om året for alle over 18 år.


Jeg henvendte mig til Kristina her i efteråret med ideen om et samarbejde, da jeg gennem flere år har læst korrektur på AskovFondens årsberetning og derfor følte, at jeg kendte dem og havde stor respekt for deres arbejde. Samtidig ville jeg også gerne skrive livsfortællinger for målgrupper, som måske ville have svært ved at realisere et sådant projekt ved egne resurser.


Artiklen fortsætter under billedet.

Heldigvis var Kristina enig med mig i, at alle mennesker har en spændende historie at fortælle, og at der er mange gode sidegevinster ved at fortælle den og få den skrevet ned og trykt. Følelsen af anerkendelse er bare en af disse sidegevinster. Derfor går vi allerede her i december i gang med projektet, og det første lidt nervepirrende projekt er et lille motivationsmøde, hvor jeg håber at kunne skabe interesse hos ASPAS brugere i Cafeen på Kapelvej. Kryds fingre for, at det lykkes mig!


Foto/tegning: AI genereret